Konverzacijska srečanja

Društvo prireja od januarja 2016 redna konverzacijska srečanja za napredne tečajnike kakor tudi za vse ostale, ki bi radi govorili in se izpopolnjevali v znanju esperanta.

Na srečanjih se bomo pogovarjali o v naprej določenih temah, tako da se bo mogoče pripraviti. Teme o katerih se bomo pogovarjali, bomo sproti določali in tudi objavljali.

Če se želite udeležiti kakšnega konverzacijskega srečanja, preverite urnik na naši spletni strani:Dogodki | Okazoj / Dejavnost društva – koledar.


Projekt “Mariborske znamenitosti” – vodič po mestu v esperantu

Na naših konverzacijskih srečanjih smo prišli na zamisel, da uredimo esperantski vodič po mariborskih znamenitostih. Za izhodišče nam je vodič La perloj de Maribor Janka Štruca iz leta 2006. Slednjega bomo dopolnili. Vodič bomo preskusili tudi “v naravi”. Vse točke, ki jih bomo opisali in objavili na spletni strani, bomo tudi obiskali in imeli predstavitev “v živo”. Delo smo si razdelili in vsako vodstvo bo sestavljeno iz dveh znamenistosti.Lahko se nam pridružite (lahko tudi pasivno) še ostali zainteresirani. Urnik dogajanj, kakor tudi “vodenj” lahko preverite na zgoraj navedeni povezavi (Dogodki | Okazoj / Dejavnost društva – koledar)!


Srečanje 28. januarja 2016

Na drugem srečanju nas je prijetno presentil dolgoletni esperantist Izidor Golob. Prisotnim se je predstavil z zanimivim opisom kakšni so bili njegovi začetki povezani z esperantom. Za mesec marec nam je obljubil predavanje o dejavnosti s katero se ukvarja – je edini slovenski žlahtnitelj perunik. O terminu boste pravočasno obveščeni.

Prvi z leve Izidor Golob (foto: Mario Vetrih)

Prvi z leve Izidor Golob (foto: Mario Vetrih)

Prvi z leve Izidor Golob, sledijo Aleksander Pistor, Virineja Kajzer, Vesna Obradović in Milan Jarnovič (foto: Mario Vetrih)

Prvi z leve Izidor Golob, sledijo Aleksander Pistor, Virineja Kajzer, Vesna Obradović in Milan Jarnovič(foto: Mario Vetrih)

Srečanje 14. januarja 2016

Že na prvem srečanju je bilo posebno – imeli smo gosta iz Moskve, Vladimirja Laričeva. Prisotni smo se najprej bolj ali manj spretno predstavili z nekaj stavki. Za tem smo zasuli s vprašanji našega gosta.

Vladimir Laričev (foto: Zdravko Kokanović)

Vladimir Laričev (foto: Zdravko Kokanović)

Na prvem konverzacijskem srečanju se nas je zbralo kar nekaj udeležencev (foto: Zdravko Kokanović)

Na prvem konverzacijskem srečanju se nas je zbralo kar nekaj udeležencev (foto: Zdravko Kokanović)

Vzdušje je bilo prijetno (foto: Zdravko Kokanović)

Zdenka Rojc nas seznanja s “scenarijem” tokratnega srečanja (foto: Zdravko Kokanović)